Vi negre

La millor parella per al vi negre amb cos és un formatge curat i sec de cabra o ovella, però per als formatges poc curats i suaus els negres lleugers, joves o afruitats poden anar-los de meravella.

Vi blanc

Per norma general els vins blancs mariden bastant millor que els negres, a causa de les seves qualitats sol ser més fàcil trobar un punt d’equilibri entre els dos productes. Aquests vins casen a la perfecció amb formatges de cabra i de vaca. L’àmplia oferta permet gaudir des dels blancs joves afruitats; perfectes per simples formatges de pasta tova o amb escorça florida i els vins blancs secs combinen amb formatges tendres de vaca i de cabra que tenen textures toves o formatges de barreja tendres. Els vins blancs amb més cos solen combinar amb formatges de vaca curats i formatges de cabra o d’ovella que no siguin molt forts (semi curats), si aquest vi és de bóta és recomanable que els formatges siguin més curats.

Vi Rosat

El vi rosat es comporta d’una manera similar als vins blancs, el seu sabor afruitat fa que combinin molt bé amb formatges suaus i cremosos. Si el rosat és sec i fort serà una bona alternativa com a substitut del negre a l’hora de degustar formatges d’ovella.

Vi dolç

El maridatge per excel·lència per a aquest tipus de vi són els formatges blaus, encara que també va bé amb alguns formatges secs o d’escorça rentada que s’associïn de manera òptima amb el vi dolç. La dolçor d’aquest vi cobreix molt bé els sabors marcats d’aquest tipus de formatges.

Fins, camamilles

Aquests vins són ideals per formatges curats o per acompanyar alguns formatges blaus no molt madurats, que també combinaran amb el negre.

Cava

El cava pot oferir sorpreses molt agradables si sabem combinar-lo adequadament, és encertat acompanyar-lo de formatges de vaca i de cabra de pastes toves i escorça florida.

Confiem que aquests consells us siguin útils a l’hora de trobar la perfecta combinació entre vi i formatge, aquesta que us permeti gaudir de la seva harmonia en qualsevol menjar, tast o degustació. Encara trobar la parella ideal és com sempre un repte personal que dependrà dels vostres gustos i ambicions, l’indubtable és que només el fet d’investigar sobre el maridatge és un camí plaent.

 

Salutacions,

         Josep-espaidelviComparteix-me!
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail